Onze cavia's & shows

Het fokken en showen van cavia's, dat is een geweldige ervaring.

Amanda fokte toen ze klein was al jaren met cavia's. Vanwege haar studie moest ze hiermee stoppen maar in 2016 heeft ze deze hobby opnieuw opgepakt in de moto van laten zien aan bezoekers wat er achter een gezonde en sterke cavia ras zit. Met het doel in standhouden van ras specifieke eigenschappen en kleur.

Wij hebben de volgende

Kleurslagen en rassen.

Gladhaar

Buff - Crème - Wit

Engels gekruind

Buff - Crème - Wit

Shows

30 April deden we mee aan de grootste cavia show in Nederland in Tiel. Meer dan 600 cavia deden mee aan deze show. We namen op deze show maar 1 cavia mee. Doortje was de enigste die show klaar was en straalde. Ik had niet echt hoge verwachtingen hier want er komen echt toppers op deze show waar je gewoon niet om heen kan. Prachtig om al die rassen en kleuren te zien. Einde van de dag hing het keurrapport aan haar aan de kooi en mijn mond viel open. F met 95,5! Hoogste score voor haar tot nu toe. Trots gingen we naar huis! Onze volgende show staat gepland in juni.

Hier nemen we zoals het er nu naar uit ziet 5 cavia’s mee.

279279253_4952308911520948_8281199109725757345_n (1).jpg

Onze beste zeug Caviadag Tiel

met een predicaat van F95.5

Zoekt een goed huisje

1 beertje gladhaar buff genaamd Monster van dec 2021 

1 beertje gladhaar buff genaamd Felix junior van 2020

2 beertjes Sneeuw wit genaamd Olaf en Sven van 2022

Wilt u meer uitslagen van onze show bewonderen

klik dan hier

Hamsters

Pet Hamster

Wij hebben gemiddeld 4 koppels hamsters zitten die beide max. 2 nesten per jaar krijgen. Deze ouder dieren komen bij geselecteerde fokkers vandaan die welzijn en gezondheid op 1 zetten. 

De baby's van deze koppels worden verkocht doormiddel van goede gesprekken en controle op huisvesting. Hier zitten ook bepaalde eisen aan. Als wij twijfelen bij het gesprek dan zullen wij ook het dier niet verkopen. 

Wilt u een van onze hamster, dat kan.

Wij werken met reserveringslijsten.

Meer informatie kom gerust bij ons binnen.

Op dit moment hebben we 1 koppel samen zitten.

We wachten met smart op baby's

Gerbils

Wij hebben alles voor de gerbil in de winkel, 

Helaas verkopen wij geen gerbils op dit moment

animal-1238774_960_720.jpg
Dwarf Rabbit

Konijnen

Wij hebben alles voor de konijnen in de winkel, maar helaas geen konijnen in de winkel. Dit vanwege een hele belangrijke reden.

Wist u dat in een konijnenhok gemiddeld het konijn maar 3 sprongen kan maken. Het gemiddeld konijn 20 uur per dag in zo hok zit.

Zie het alsof u moet werken, eten en behoefte moet doen op de wc.

Dit is geen leven voor een konijn. 

Wij adviseren mensen als zij een konijn willen zelf een hok te bouwen in de tuin van ongeveer 2-3 m2 vloer oppervlakte per konijn.

Daarnaast het konijn niet in een winkel te kopen maar bij een ras specifieke fokker. Wij kennen diverse ras fokkers die liefde in hun dieren stoppen. Zo heb je een gezond en tam konijn waar je de achtergrond van weet.

Degoe

Kent u onze familie Degoe in de winkel.

Familie Park is nu al zo 5 jaar bij ons. Voorheen moeder, vader en kids.

Nu is het moeder met haar 3 dochters uit 2 nesten. 

Vader met zoons hebben een superleuk huisje gekregen.

Dit zijn hele leuke diertjes maar er is veel kennis en ervaring nodig om deze diertjes goed te huisvesten.. Deze degoe's gebruiken wij voor educatie doeleinden.

Komt u eens kennis maken met ze?

degu-4436784_960_720.jpg
chinchilla-1897807_960_720.jpg

Chinchilla

Kent u Bleu en Furby,

Onze gekke wollige koppel chinchilla's al.

Zij zitten in onze dierenkamer. Ook al slapen ze bijna altijd. Soms laten ze zich toch even zien in de tunnel die door de kamer loopt.

Bleu en Furby zijn man en vrouw. Zitten al langer bij ons, Dan denkt u waarom hebben we geen kleintjes. Soms is het gewoon zo dat koppels niet fokken dit kan om een medische reden zijn of gewoon geen zin, maar dat maakt ze niet minder leuk!.

Deze 2 zijn bij ons ook ter educatie.

Muis

Wij hebben 2 dames en 1 heer zitten die beide max. 2 nesten per jaar krijgen. Deze ouder dieren komen bij geselecteerde fokkers vandaan die welzijn en gezondheid op 1 zetten. 

De baby's van deze koppels worden verkocht doormiddel van goede gesprekken en controle op huisvesting. Hier zitten ook bepaalde eisen aan. Als wij twijfelen bij het gesprek dan zullen wij ook het dier niet verkopen. 

Wilt u een van onze leuke muizen, dat kan.

Wij werken met reserveringslijsten.

Meer informatie kom gerust bij ons binnen.

mastomys-339643_960_720.jpg