top of page
Ontwerp zonder titel.png

Onze

Dieren

Hoe werken wij met onze dieren?
Wij zijn anders!

Wij als dierenliefhebber zijn vaak het eerste contactpunt met klanten als het over het kopen van een huisdier gaat. Wij vinden dat wij het juiste moeten laten zien en zo ook het juiste moeten verkopen.  Wij hebben veel ellende gezien in de afgelopen jaren bij groothandels en fokkers die fokken om geld en niet voor welzijn. Ook laten sommige dierenwinkels vaak niet zien hoe je een dier daadwerkelijk moet huisvesten. Zo zijn zij ook meer op de verkoop ingericht en niet op het welzijn.

 

Wij hebben besloten zelf dieren te gaan fokken

die wij leuk vinden en veel van kunnen leren.

 

Wij fokken niet op vraag maar wij fokken met een doel.

Amanda fokte al cavia's met haar zus toen zij 12 jaar was. Zodoende heeft zij veel geleerd en heeft deze kennis gedeeld met het personeel in de winkel. Mylene fokt al jaren met luipaard gekko's en ook heeft zij deze kennis gedeeld met het personeel. Samen met het hele team hebben we hier nog diersoorten aan toegevoegd en zijn we ons gaan verdiepen in stambomen en genetica.

Wij fokken niet op vraag dat wil zeggen dat wij niet het hele jaar dieren in de verkoop hebben.

Wij werken met reserveringslijsten als mensen willen wachten. Bij reptielen is het een ander verhaal. Hier heb je te maken met een kweekseizoen dat begint vaak in april. Wij verwachten dan rond juni dat de eerste eieren uitkomen. Daarna is het pas weer volgend jaar.

Wilt u meer weten over onze dieren in de winkel en de shows die wij lopen kijk gerust onder de kopjes van de dieren. Ook hier staat of wij dieren te koop aanbieden.

Cavia carla
Cavia
bottom of page