top of page
Zoeken

Hamsterscaping

Hamsterscaping: creëer een droomhuis voor jouw harige vriend!

Wist je dat hamsters van nature nieuwsgierige en avontuurlijke dieren zijn? In de natuur brengen ze hun dagen door met rennen, klimmen, graven en verstoppen. Helaas missen ze dit soort uitdagingen vaak in een traditionele hamsterkooi. Zeker al niet te spreken over de dieronvriendeijke tralie kooien in elke zin van woord. Dit is waar hamsterscaping om de hoek komt kijken! Hiervoor heb je een glazenbak op terrarium nodig.

Hamsterscaping hamster
Hamsterscaping

Hamsterscaping is de kunst van het creëren van een inspirerende en uitdagende leefomgeving voor jouw hamster in zijn kooi. Door gebruik te maken van diverse natuurlijke materialen, zoals zand, hout en gezonde gedroogde planten, kun je een miniatuurlandschap creëren waar jouw kleine vriend zich helemaal in kan uitleven.


Waarom hamsterscaping?

 • Gelukkiger en gezonder hamster: Een hamster die zich kan verstoppen, graven, klimmen en rennen in een gevarieerde omgeving is een gelukkiger en gezonder hamster.

 • Minder verveling: Hamsterscaping helpt verveling en stereotyp gedrag, zoals knagen aan de tralies, tegen te gaan.

 • Meer plezier voor jou: Het creëren van een unieke hamsterscape is niet alleen leuk voor jouw hamster, maar ook voor jou! Het is een creatieve uitdaging waarmee je jouw liefde voor je huisdier kunt uiten.


Alles voor hamsterscaping bij Dierenspeciaalzaak Discus Kleverpark Haarlem!

Bij Dierenspeciaalzaak Discus Kleverpark Haarlem vind je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met hamsterscaping. Ons assortiment omvat:

 • Ruime hamsterkooien: Kies een kooi die minstens 60x40x40 liefst natuurlijk groter, zodat jouw hamster genoeg ruimte heeft om te bewegen.

 • Natuurlijke bodembedekking: Gebruik bodembedekking zoals cotton, hooi, gezuiverde houtvezel, zand of hennepvezels om jouw hamster een comfortabele en graafbare omgeving te bieden.

 • Speelgoed en accessoires: Laat je creativiteit de vrije loop met ons assortiment van hamsterhuisjes, tunnels, bruggen, klimrekken, zandbaden en andere leuke speeltjes. Natuurlijk niet van plastic.

 • Planten en decoratie: Versier de hamsterscape met (gedroogde) planten, mos, takken, stenen en andere natuurlijke materialen die speciaal geschikt zijn voor hamsters.

Tips & tricks voor een geslaagde hamsterscape:

 • Veiligheid voorop: Zorg ervoor dat alle materialen die je gebruikt in de hamsterscape veilig zijn voor jouw hamster. Vermijd scherpe randen, giftige planten en kleine voorwerpen die jouw hamster kan inslikken of plastic.

 • Variatie is de sleutel: Zorg voor een gevarieerde hamsterscape met verschillende niveaus, schuilplaatsen en speelmogelijkheden. Zorg dat niet alles tegen de wanden staat. Denk bijvoorbeeld dat de hamster overal een 8 kan lopen.

 • Laat je hamster inspireren: Observeer het natuurlijke gedrag van jouw hamster en creëer een hamsterscape die aansluit bij zijn behoeften.

 • Maak het schoon: Verwijder regelmatig vuile bodembedekking en etensresten om de hamsterscape schoon en hygiënisch te houden.


Kom langs bij Dierenspeciaalzaak Discus Kleverpark Haarlem voor een gratis hamsterscaping advies!

Ons team van enthousiaste medewerkers staat klaar om je te helpen met de perfecte hamsterscape voor jouw hamster. We delen graag onze kennis en tips met je, zodat je een leefomgeving kunt creëren waar jouw harige vriend zich helemaal thuis voelt.


Dierenspeciaalzaak Discus Kleverpark Haarlem: voor gelukkige hamsters en tevreden baasjes!


dwerghamster in tunnel
dwerghamster

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page