top of page

Huisdieren penning of chippen

Jaarlijks lopen er in Nederland tienduizenden dieren weg. Veel van deze dieren vinden dan vaak niet meer de weg terug naar huis en belanden dan in het asiel. Wanneer een dier een chip en/of een penning heeft, is het dier altijd te herleiden naar de eigenaar. 

 

Sinds 1 april 2013 is er een chip en registratieplicht ingevoerd voor honden. Alle honden die na die datum zijn geboren moeten voor de leeftijd van 7 weken gechipt zijn en geregistreerd. Sinds kort is deze ook verplicht voor katten. Veel van de gevonden katten hebben helaas geen chip of hebben wel een chip, maar hebben geen registratie. Deze katten komen in de asielen terecht in afwachting tot een nieuwe eigenaar. Ongeveer 14% van de gevonden katten wordt herenigd met zijn eigenaar.

 

Een penning is niet verplicht maar is een simpel hulpmiddel wanneer uw huisdier de weg naar huis is kwijtgeraakt. Wanneer mensen uw dier vinden, kunnen zij via de penning makkelijk in contact komen met u. 

 

Ook wij vinden het belangrijk dat dieren weer terugkomen bij hun baasjes. Daarom kunt u ook bij ons terecht voor het chippen van uw dier en voor het maken van een penning. ​​

New%20Collection%20Instagram%20Post%20(1

Chippen van uw huisdier

Een chip, of transponder, is een buisje zo groot als een rijstkorrel dat met een naald onder de huid van uw huisdier wordt gebracht, meestal in de nek. Het inbrengen van de chip (het chippen) is relatief pijnloos voor het huisdier en te vergelijken met andere injecties.
In de chip zit een microchip waarop het registratienummer is opgeslagen. Met behulp van een speciaal afleesapparaat kan dit registratienummer worden afgelezen. De chip doet verder niets in uw huisdier. Er zit geen batterij of andere energiebron in.

Het is belangrijk dat uw huisdier niet alleen gechipt, maar ook geregistreerd is.
Soms is een dier wel gechipt, maar niet geregistreerd bij een databank. In andere gevallen is het dier wel geregistreerd, maar zijn de gegevens verouderd. Ook dan kan de eigenaar niet worden gewaarschuwd dat zijn dier terecht is, en worden dier en baasje onnodig gescheiden. Zorg er dus ook altijd voor dat de gegevens up-to-date blijven.

Wij chippen enkel op afspraak.

Maak daarom eerst telefonisch een afspraak.

Wij zijn in bezit van een officiële chippersnummer

Penning graveren

Wij graveren de penningen zelf in de winkel.
Deze is dan binnen enkele minuten klaar.

Een penning is een metalen plaatje dat u aan de halsband van uw dier kan bevestigen. Hierop kunt u de naam van uw dier en bijvoorbeeld contactgegevens op laten graveren. Hierdoor kunnen mensen wanneer ze uw huisdier vinden contact met u opnemen. Dit is een snelle en eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat uw dier naar u herleid kan worden.

In de winkel hebben wij verschillende penningen die wij binnen enkele minuten kunnen graveren. Vraag aan een van onze collega's naar de penningen en zij kunnen samen met u de mogelijkheden bespreken. 

bottom of page